Jag är så kallad mysteryshopper och har som främsta uppdrag att granska e-handelns mörka små hör i sömmarna. Hur blir man egentligen bemött av kundtjänstpersonal? Hur snabbt kan ett företag verkligen leverera? Levererar butikerna de produkterna de marknadsför?

Jag kom att ge mig själv detta eminenta uppdrag efter att jag blivit svindlad av en liten e-handel som sa sig sälja högkvalitativa hörlurar. Det visade sig att dessa “extravaganta-superlyxiga-premiumhörlurarna” var samma skräp som jag kunde köpa nere på bensinstationen. När jag således ville returnera så blev jag nekad med hänvisning till “det finstilta” på deras hemsida. Efter det har jag sett mig som någon av en riddare i vit rustning när det kommer till konsumentens rätt i samhället.

Här nedan ser vi Mikael Jacobsson från Wipcore berätta mer om hur Mystery Shopping fungerar i detalj.